jentmenns julekalender beveger seg på kryss og tvers i Nordmarka, med ett unntak - og det tar vi like godt med en gang. I dag skal vi til Østmarka!

Dagens litterære sitat kommer fra boken som ble utgitt ved sportsklubben Speeds 50-årsjubileum i 1968. Klubben holdt til i Oslo sentrum, med hadde sin klubbhytte i Østmarka. I Speed drev man ikke med «speed» i betydningen amfetamin, men med svømming. En flott aktivitet som også kan utøves i Marka.

 

Drar du på hytta lørdag? Jeg undres om det er et vanlig spørsmål ungdommene i Oslo stiller hverandre i dag. I min tid som ung i de harde 20-30 årene var det et selvfølgelig spørsmål. (...) Vi i sportsklubben Speed hadde en eiendom som var vår egen. (...) Vi hadde en prektig hytte ved Elvåga i Østmarka. (...) Turene vi tok til Speedhytta gikk alltid innom Ulsrud kafé. Nesten hver lørdag ettermiddag tok vi inn i den røde stua som fremdeles ligger på bakketoppen. Stua er forøvrig fredet i dag. Vi måtte liksom innom der, ikke minst på grunn av den vene Åse, datteren til jordmor Grydeland som eide Ulsrud gård og som også drev den lille kafeen. Åse serverte sammen med Minda som også var litt å se på. De to måtte vi hilse på og prate litt med. De var en slags kompensasjon for det søte liv vi ga avkall på nede i byen på lørdagskveldene. Speedgutter har i grunnen alltid hatt øye for, og forstand på kjekke jenter.

Vi stanser ikke her ved Elvåga, men drar sydover i retning et sted som var kjentmannspost i perioden 1996-98 og til et vannvannet som var kjentmannspost i perioden 1990-92. Herfra dreier vi mot sydvest til serveringsstedet som har åpent hver fredag, lørdag og søndag. Dette er dagens turmål.


Stedet og dets innehaver (bildet over) kan også by deg på en bonus. Kommer du innom her i åpningstiden i løpet av kalenderperioden, kan du få med deg en tallkode. Denne koden kan brukes til å åpne en kodelås til en premieboks som blir å finne sammen med julekurven ved det endelige turmålet. Julekurven og premieboksen er tilgjengelig fra 24. desember 2007 til 20. januar 2008.

Tilbake til kalender-forsiden

 

Sportsklubben
Speed i dag


Østmarka | Nordmarka | Krokskogen | Romeriksåsene
Bærumsmarka | Vestmarka Lillomarka | Gjengrodde stier | Linker