jørn Gabrielsen er en av de nyere forfatterne som har lagt deler av handlingen i sine bøker til Nordmarka. I 2002 kom boken Vinterkrigen som handler om nordmenns forhold til vinteren. I ett av bokens kapitler er han på hyttetur i Nordmarka, men hvor?

Stien går som en tunnel gjennom de sammenfiltrede trærne. Det er bekmørkt, så lenge snøen ligger her, lyser den litt opp, men nå er den nesten helt regnet bort. Vi må føle og lytte oss fram, men etter en hårnålssving kommer vi til et kryss der jeg vet vi skal ta opp til høyre, og derfra er det bare en kort oppoverbakke før vi er framme. (...) Min erfaring er at det er aldri folk i marka når det er møkkavær, med unntak av elever fra idrettshøyskolen, folk fra Løvenskiold som utbedrer skogsbilveier, og en mager, skjeggete lurvefrans med kremfarget, logrende Alaskan huskey. Og det er aldri folk på Turistforeningens hytter i ukedagene (...)   Jeg går opp til hytta, og i stearinlysenes varme glød ser jeg en fyr med lyst, krøllete hår og ullundertøy. (...) Krølltoppen hører at noen kommer, løfter på kroken på innsiden av døren og åpner opp. Han er minst like sjokkert som meg over at det er andre folk ute i kveld. Nå er det endel ting som må oppklares ganske fort. Vi er to menn i en mørk skog som skal sove i samme rom, og det finnes derfor en viss grunn til engstelse hos begge parter...

Stedet befinner seg under en mil i sydøstlig retning fra gårsdagens turmål, og ligger i samme område som en kjentmannspost fra alle disse periodene: 1996-98, 1992-94, 2004-06 og 2000-02.

Tilbake til kalender-forsiden

Om Bjørn Gabrielsen Wikipedia
«Apokalypse snart» Dagbladet
Hvor var jeg i går?
Nordmarka | Krokskogen | Romeriksåsene | Bærumsmarka
Vestmarka
| Lillomarka | Østmarka | Gjengrodde stier