Svarttjernshøgda , høyest i marka med 717 meter over havet, plukket høsten 2000.

Nina Didriksen

Nærmark: Nordmarka
Idealtur på ski: 25-35 km
Idealtur til fots: 10-20 km

Kjentmannsmerker:

Nina Didriksen ønsker andre velkommen som medlemmer av vår lille kjentmannspost-krets. Selv har hun plukket poster siden ca 1997, men har alltid likt seg ute i det fri, og mener fremdeles at det går an å dra på tur uten å ha en kjentmannspost som mål. Som eneste kjentmannsmerkevenn i historien har hun bidratt med en oppskrift på god turmat. Den lyder så:

Ta to brødskiver, legg på ost, sennep, salami, tomat, legg skivene sammen, pakk dem inn i aluminiumsfolie og dra til skogs. Lag og tenn et bål, vent til det har brent i hvert fall en halvtime, og legg så pakken inntil varmen, vent en tid og SPIS! Kunsten er å få brødskivene varme inni slik at osten smelter, men at ingenting blir svidd ytterst..

Nina har alltid likt å gå på ski. Her er hun sammen med broren sin utenfor barndomsheimen i Guldberglia i Oslo en gang på 1960-tallet. De store jordene utenfor høyre bildekant var den gang beitemark for kyr, og der fantes det også fasaner og en og annen indianer, i tillegg til flotte skimuligheter om vinteren (Monolitrennet hadde faktisk løyper helt hit den gangen). Nå er området bebygget med gule OBOS-blokker under navnet Silkestrå (hvilket Nina mener er helt feil for halvparten av dem). .

Foto: MOR ELLER FAR DIDRIKSEN

 

 

 

Svarttjernhøgda blir liten mot Jotunheimens stortopper. Her har Nina besteget Store Skagastølstind i Hurrungane i Vest-Jotunheimen. "Storen" på 2403 meter er en klassiker innen fjellklatring, den har vært populær helt fra Cecil Slingsby og Therese Bertheau besteg den sent på 1800-tallet. Toppen er Norges tredje høyeste topp, og den høyeste en må klatre for å nå (Galdhøpiggen og Glittertind kan som kjent bestiges på vanlig fottur).
Foto: OTTAR

Men fjellet er mer enn topper. Nina liker seg både på Turistforeningens hytter (hun har faktisk operert som vandrende hyttevakt noen somre) og utenfor allfarvei. Etter å ha gått noen vintre med pulk og telt, anbefaler hun andre å forsøke seg på det samme. Ingenting er så trivelig som å ligge i teltet mens primusen suser og stjernehimmelen blinker over vinterfjellet!

 

 

 

Andre Kjentmannsvenner | Nordmarka | Vestmarka | Romerikssene | Bærumsmarka | Krokskogen | Lillomarka | stmarka | Gjengrodde stier | Litteratur & lenker