Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Post 18-39 Breimåsan  

  RSS

Jarle Karlstad
(@jarle)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 15 år siden
Innlegg: 57
9. desember 2018 19:31  

Endelig skiføre ! 

Dette er en fin post å ta på ski fra Tæruddalen i Skedsmo. Helt greie forhold her i dag i et nydelig vintervær. Det ble litt slalom-gåing over Høgsmåsan for å unngå "is i rubben". Men på Ringdalsveien etter å ha passert den kjente og kjære Ringdalshytta, var det ganske gode forhold. Et spor for klassisk midt i veien. Tok av fra Ringdalsveien rett før bommen. Nå var det kun et par kneiker opp til toppen av lysløypa i Gjerdrum hvor det var et spor inn til posten i utkanten av Breimåsan. Torv og torvskjæring kom litt i skyggen i dag av gleden ved endelig å kjenne på den herlige følelsen av å gli på et par ski gjennom Marka igjen. Men husk å ta dere tid til en "historietime" i det fri ved å lese tavlen om torvstikking i Gjerdrum. Møtte mange blide skiløpere som strålte av ekte skiglede på denne første fine skisøndagen denne sesongen. Måtte det vare !

Jarle

 

 


Morten Møst likte dette
Sitér
Synnøve Kjærstad
(@synnove-kjaerstad)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 15 år siden
Innlegg: 28
24. august 2019 21:42  

Vi gikk den korte turen, dvs en runde fra Harasletta.  Det var veldig fint ved posten - her er det gjort en innsats for å vise hvordan torvskjæringen foregikk.  Det ble lunsj ved bordet utenfor hytten før vi gikk videre. Det eneste skåret i gleden var to hjortelusfluer jeg pådro meg på den litt gjengrodde stien. 

Til vinteren blir det antagelig skiføre i lysløypen nord for posten selv om det ikke sner. Det var en stor arbeidsgjeng i gang med å montere vannrør langs løypen.

Synnøve


SvarSitér
Del dette

Please Logg inn or Register