Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Post 18-47 Nordøst for Søndre Kytetjern  

  RSS

Torgeir Stenstad
(@ola-dilt)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 24
22. september 2018 17:41  

Til tross for mange turer i Østmarka, første gangen hit. Og for et flott vann! Fra Myrsetra via Bøvelstad og videre skiløypa nordover til posten.

Ganske vått mot Deliseterkoia, men opp mot vannet en kjerrevei  som grei å finne.

Posten lå greit til litt nord på odden.

Retur mot Rausjø, der syklene ventet.

Veldig kronglete på barmark- vi brukte 6t på turen ( inkl. Myrsetra), kun med en liten pause.

Torgeir

S Kytetjern 2
S Kytetjern 1

Dette emnet ble endret for 1 år siden av Torgeir Stenstad

Sitér
Jarle Karlstad
(@jarle)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 15 år siden
Innlegg: 57
6. oktober 2018 22:55  

Ja, helt enig, Torgeir; en  liten perle av et vann i Østmarkas innerste gemakker. Og smaken på dette glassklare vannet, står til terningkast seks. Dette flotte tjernet var også et helt nytt bekjentskap for meg. Et perfekt sted for å finne skogens ro som det står i KB. Skjønt helt rolig var det ikke her i dag, da det etter post-ritualet kom et yngre par som skulle overnatte på denne idylliske plett. Hyggelig også å treffe folk såpass langt inne i Marka. Men jeg har fortsatt til gode å treffe andre kjentiser på mine turer.

Turen i dag startet på sykkel fra Losby sammen med min livsledsager. Vi satte fra oss syklene bortenfor gapahuken der veien slutter. Så vandret vi på den fine blåstien inn til Tonevann, Mosjøen og Luttjern. Ved Luttjern tok vi av fra blåstien og fulgte skiløypetraseen som går opp mellom Tonekollen og Strutsåsen (men ingen strutser å se i dag, hm). Her var det vilt,vått og vakkert. Men spør du kona, så var det steinete , uframkommelig og håpløst. Men snart så blinket et vakkert tjern mot oss mellom granleggene, og partiet langs skiløypa var glemt. Super rasteplass her ute på odden. Vi misunte det unge paret som skulle overnatte her. Takk til Kjentmannskomiteen som i sin visdom (som Vesle-Bernhard ville sagt) har plassert en post på dette vakre stedet.

PS: 4 HLF

Jarle


SvarSitér
Torgeir Stenstad
(@ola-dilt)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 24
7. oktober 2018 18:27  

Ja, posten kan tas fra Losby, også- men er nok også generelt en vinterpost, med skøyter eller ski på Losby-vassdraget.

Ellers en kommentar til Strutsåsen: Det er dårlig med struts i Østmarka , så i følge "Østmarka fra A til Å" av Even Saugstad, er nok dette en forvanskning av gammelnorsk "strutr", som betegner noe spisst som rager opp ( f.eks. enkeltstående trær etter hogst).

 

Hilsen Torgeir


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Jarle Karlstad
(@jarle)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 15 år siden
Innlegg: 57
7. oktober 2018 19:03  

Det med strutsen var bare et dårlig forsøk på en humoristisk vri. Men uansett takk for info om ordet "strutr". Da har jeg lært noe i dag også.

Jarle


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Sande
(@sande)
Nytt medlem Kjentmann
Innmeldt: 1 år siden
Innlegg: 3
13. oktober 2018 18:02  

Syklet fra Bysetermåsan til Rausjøgrenda, fulgte blåsti rett nordover mot Bøvelstad.  I nordenden av Børtervann møtte vi skiløypa og stien mot Deliseterkoia, her var det vått og mye trefall.  Fulgte stien/løypa videre nordover og opp mot vannet.  Det var tydelig at deler av stien var bygget opp.  Er det noen som vet hvorfor?

Fulgte samme stien tilbake til Børtervann.  Tok blåstien vidre mot Bøvelstad og til Myrsætra. Blåstien tilbake til syklene.  Mange hjortelus, alle klær rett i vaskemaskinen og rett i dusjen.

Benthe S


SvarSitér
Ingunn Sætervadet
(@skogtroll)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 15 år siden
Innlegg: 58
19. november 2018 16:39  

Startet - til fots - fra Bysetermåsan og til Rausjø på blåstien, her ble det blåstien mot Bøvelstad frem til skiløype/sti tar av innover Delidalen; her var det vilt. Nå var jeg i ett totalt ukjent terreng. Stien innover var bedre enn fryktet; noen omveier her og der, jeg kom meg tørrskodd frem. Noe nedfall i stien, men kom rundt eller over alle steder. Ukjent som jeg var lurte jeg litt på hvordan jeg skulle komme opp til vannet, kartet ga signaler om at det var høydeforskjell og terrenget innbød ikke til å forseres. Jeg hadde merket meg bekken fra tjernet som ett punkt å ta av på.  Ingen fare - når du kommer langt nok blir du oppmerksom på litt ekstra tilførsel av vann fra bekken som kommer fra tjernet, her ser du en fin, bred sti som går NV. Denne var til og med bygget opp noen steder. På toppen så jeg fort  den fine odden, herfra var det greit å finne posten. Pause på odden før returen.

Ingunn


SvarSitér
Karl Georg Øhrn
(@karlgeorg)
Svært aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 17 år siden
Innlegg: 39
4. desember 2018 18:23  

Tok turen fra Flateby i dag, via Myrseter. Rett etter Myrseter var det 1,5 m vanndybde på blåstien! Jeg forsøkte meg, men da jeg var nådd til livet i vann, måtte jeg snu og gå rundt myra/vannet. Det tok en stund, og det var svært bratt terreng på andre siden. Men fram til posten skulle jeg. Jeg jogget for det meste i fint driv, men det ble sugende tungt etter hvert, og hjem igjen ble det mest trasking. Hele turen tok 3,5 t, og det var akkurat 20 km tur/retur denne posten fra Flateby.


SvarSitér
Erik Haugros
(@erikhaugros)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 9 år siden
Innlegg: 6
24. januar 2019 22:06  

Startet på Losby. Godt skiføre på vanna, litt lite snø i terrenget så jeg tok av skia en del ganger. Satt fra meg skia og gikk etter en god tråkket sti fram til posten. Mange har nok funnet ut at dette er en vinterpost!  Et veldig idyllisk vann! Dette vannet ville jeg aldri ha besøkt uten en kjentmannspost. 

 


SvarSitér
Egil Kallerud
(@ekalle)
Nytt medlem Kjentmann
Innmeldt: 8 år siden
Innlegg: 4
8. august 2019 11:32  

Det begynner å haste med å fylle 2016-2019-boka, der jeg kun manglet 16-45 Borkedammen og ville kombinere med 18-47 Søndre Kytetjern på samme tur. Det ble en flott og tidvis noe krevende tur på en strålende turdag. Startet på sykkel til Røirivannskoia, fulgte stien langs Røirivann og Nordre Krokvann og fulgte råd i forumet om å ta stien ved jaktkoia mot syd til Nordre Kytetjern. Grei sti til naturreservat i Østmarka å være til Nordre Kytetjern, videre til midt på Midtre Kytetjern (forbi 1992-posten der) og derfra mot øst til Søndre Krokvann og 2016-posten. Videre på god sti på vestsiden av Søndre Krokvann og opp dalen i retning Deliseterkoia inntil tydelig avstikker på kjentmannstråkk (?) opp til Søndre Kytevann og den flott beliggende posten. Starten på returen ble mer krevende.  En sti fra Søndre til Midtre Kytevann er avmerket på noen kart, men langt fra alle. Jeg tok sjansen for å slippe å gå tilbake samme vei jeg var kommet. Stien var svak, men relativt tydelig langs vannet, men jeg mistet den opp dalen, og fikk en våt og kronglete ferd utenom sti inntil jeg rett syd for Midtre Kytetjern traff på rødløypa fra Luttjern. Holdt antakelig for langt øst, med mindre stien faktisk er så godt som gjengrodd. Derfra god sti langs Midtre Kytetjern og turen ble avsluttet i samme trase som jeg var kommet. Vilt og vakkert, med en lang serie av idylliske vann i et inntil nå helt ukjent område. Ikke et menneske å se etter jaktkoia. 

Egil


SvarSitér
Ingunn Sætervadet
(@skogtroll)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 15 år siden
Innlegg: 58
11. august 2019 11:59  

@ekalle

Gratulerer med full bok! Høres ut som en lang og fin tur i ett tildels krevende terreng.

Ingunn


SvarSitér
Del dette

Please Logg inn or Register