Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Notifications
Clear all

Turskribent Birger Løvland er død


Morten Møst
(@store-bernhard)
Forumvert
Innmeldt: 1 år siden
Innlegg: 217
Topic starter  

Turgåer og turskribent Birger Løvland er død, 74 år gammel. Løvland skrev i tiden rundt århundreskiftet flere større artikler om Kjentmannsmerket i Skiforeningens Snø og Ski. Disse artiklene var et viktig bidrag i en tid det ikke sto så mye i media om vår sport. 

Løvland var lege og fremhevet ivrig turgåingens betydning for menneskers helse. I en artikkel foreslo han, muligens spøkefullt, at Kjentmannsmerkets håndbok burde gjøres tilgjengelig på blå resept. Han røpet også at han og ektefellen Anita pleide å ha med en liten flaske Champagne i tursekken den dagen gullposten skulle knertes.

Løvland var skriveglad og etterlater seg en betydelig produksjon - en praktbok om Sørmarka, en fotturguide til Follo, samt en rekke guidebøker til fotturer på Kanariøyene og Azorene.

Ifølge Østlandets Blad var Løvland initiativtaker til sikteskiven i toppen av Hjellsåstårnet, kjentmannspost 49 i perioden 2018-2021.

Løvland var inntil ifjor fastlege i Ski. Han døde på Ahus 4. mai som følge av komplikasjoner under en hjerteoperasjon, ifølge Østlandets Blad.


Sitér
Del dette