Foursquare

FOURSQUARE er et av flere sosiale GPS-spill. Har du en iPhone eller en annen smarttelefon med innebygget GPS-mottaker, kan du bruke den til å «sjekke inn» på et Foursquare-sted, eller lage et selv. Dine venner i spillet vil da få beskjed om hvor du er. Eller sagt på en annen måte, du kan skryte i realtid: «meg@Skinnskattberget».
Besøk Skinnskattberget på Foursquare

Mange kjentmannsposter og andre steder i Oslomarka er registrert som «spot» på Foursquare.

Det også mulig å la innsjekkingsmeldingen bli vist automatisk på f. eks Facebook.
Så hva er poenget? Først og fremst handler det om å fortelle sine venner hvor man er, i sanntid, omtrent som en tekstmelding. Men til forskjell fra SMS, genererer disse tjenestene endel data for hvert sted, blant annet en logg som viser hvem som har vært der.
Videre kan du legge inn informasjon om stedet, for eksempel tips om interessante detaljer som andre vil få opp automatisk på telefonen når de besøker selv.
Foursquare har et premieringsopplegg der den som sjekker inn oftest på et sted blir Mayor eller ordfører.

En tanke bak slike tjenester er at f. eks kafeer kan bruke dem i sin markedsføring, og for eksempel gi en rabatt til kunder som sjekker inn hos dem. Men dette er i liten grad kommet til Norge og i hvert fall ikke til Oslomarka.
Et par advarsler: Ikke alle spots er like nøyaktig markert. Vær derfor forsiktig med å navigere utelukkende etter informasjon du ser på telefonen.
Forteller du verden hvor du er, forteller du også hvor du ikke er – for eksempel at du ikke er hjemme, og at huset står tomt. En god leveregel er å bare bli venner med folk man faktisk kjenner.
Les mer: foursquare.com