Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Seterminne langs skogsbilveiens kant

FINNVOLLEN er en gammel seter, for det meste glemt og knapt nok synlig fra skogsbilveien som i dag går rett forbi og skiller setervangen fra det næriggende Finntjernet.

SETEREN. Låvebroene av stein ligger ennå tydelig i terrenget.

n tur nordover fra Movatn vil høyst sannsynlig ta vandreren inn på et nett av skogsbilveier gjennom den sørøstlige del av Nordmarka.  Kanhende kommer vandreren opp dalen øst for de mektige Maridalsalper, og vil i så fall passere Finntjernet på den høyre hånd.

På den venstre vil man da ha restene av Finnvollen, en halvglemt og gjengrodd setervang. Her ligger ennå to store oppbygninger av store steiner, som i sin tid var låvebroer. Kjentmannsheftet forteller i detalj om livet her, og ikke minst fiske i Finntjern etter kjempeørret som man kalte «trollfisk» og som man aldri fikk flere enn én av på hver fisketur.

FINNVOLLEN
Post 32 i perioden 2008-2010. Rester etter seterliv.
Kart: Oslo Nordmark. Start: Movatn
Diskusjon i Kjentmenns forum

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.