Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

En forbigått skjønnhet i Lillomarka

AUREVANN er en perle i Lillomarka, bare kort vei fra sivilisasjonen.

IDYLL. Det smellvakre Aurevannet i Lillomarka. Foto: STEIN BOTILSRUD

er er en riktig perle. For Aurevannet, midt i den mest intime av alle markene, er så avgjort en forbigått skjønnhet, sommer som vinter. Forbigått fordi de fleste gjør nettopp det – går forbi her altså. Ihvertfall vinterstid, når skiløypa fra Lilloseter og ned mot Grorud- og Ammerudtraktene strekker seg over vannet. Aurevannet har tre små demninger i sør, hvor posten er plassert på den vestligste, ikke langt fra der skiløypa fra Breisjøen går ut på vannet. Herfra er også veien kort til andre Lillomarksperler som Bleiktjern og Lusevasan, begge kjentmannsposter fra tidligere tider. Nord i Aurevann ligger restene av Jegersly, pioneren Borrebæks hytte som skal ha vært den første i sitt slag i marka.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.