Navnet skjemmer ingen, sier de, men iblant er det like før

LUSEVASAN er en favoritt blant opptil flere Lillomarkstravere, kanskje til tross for det mystiske navnet.

Vårdagen. Endene feirer isfrie forhold i Lusevasan.

  angstrakte Lusevasan er en sikker favoritt hos mange Lillomarkstravere. Trolsk og litt skummelt, men likefullt innbydende ligger det i le av Slattumsrøa som en sist utpost mot øst før Nittedalsbebyggelsen ved Slattum minner oss om at markagrensen er svært nær.   Både blåmerkede stier og rødmerkede løyper knyttes sammen ved Lusevasan. Sterkest anbefalt er skiløypa som fører fra Røverkollen, og i tur og orden passerer Romstjern, Lusevasan og Bleiktjern før den kulminerer i lysløypa ved Skredderudtjern.

Sommernatten. Stemningsfull utsikt ned det lange vann.
Fotos: VELSE-BERNHARD/STEIN BOTILSRUD

Lusevasan var kjentmannspost fra 1992 til 1994