Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Om dette nettstedet

GULLPOST. Morten på Sarabråtåsen i Østmarka høsten 2020 etter å ha klippet gullposten på post 42 Sarabråtbakken. Foto: Fr. VESLE-BERNHARD

ette er et uavhengig nettsted som står fritt i forhold til arrangørene av Kjentmannsmerket: Skiforeningen og Kjentmannskomiteen. For offisiell informasjon om Kjentmannsmerket vises til www.skiforeningen.no og nyeste utgave av Kjentmannshåndboken.
Disse sidene handler både om aktuelle kjentmannsposter (de som står i skogen akkurat nå) og om dem som har vært i bruk tidligere. Det er jo ingen grunn til å ikke besøke disse fine stedene på skauen selv om arrangørene har hentet inn sine klippetenger.
I tillegg presenterer vi spennende steder i Oslomarka som ikke har vært kjentmannspost, men som kanskje kan bli det. En egen seksjon er tilegnet Stormarka – skogene utenfor Oslomarka.
Vi tenker også på dette nettstedet som Bernhard Herres hjemmeside. Bernhard Herre (1812-1949) var trolig den første byboer som ble kjentmann i marka og skrev innsiktsfullt om det han opplevde på sine turer. Han gikk foran oss alle og har også inspirert disse sidene.

FJORTIS. Morten og hans mor Annemor Møst stempler ved det tidligere brannvakthuset på Kollern/Kolleren 19. september 1971. Huset er forlengst borte, men Kolleren er gjenbrukt som post flere ganger.  Foto: AAGE MØST

www.kjentmannsmerket.org ble grunnlagt i 2000 som en fanklubb for Kjentmannsmerket. Nettstedet redigeres av Morten Møst, (mortenmost alfakrøll mac.com) med assistanse av mange gode hjelpere. Morten tok sitt første gullmerke i 1971. Han er en stor fan av forfatteren Bernhard Herre og signerer noen av sine egne artikler med pseudonymet Vesle-Bernhard.
Vi hører gjerne fra deg. Bruk kommentarfeltet på sidene, eller besøk Kjentmenns forum. En enkel registreringsprosess er nødvendig før du kan kommentere.

VIKTIG. All tekst og multimedia på dette nettstedet er beskyttet av opphavsrett. Du er velkommen til å dele stoffet ved hjelp av dele-verktøyene du finner under hver artikkel. Vennligst ikke kutt artikler eller bilder fra www.kjentmannsmerket org for å redistribuere med epost eller legge ut på nettet.