Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Ingen kleiv å være redd for

ANGSTKLEIVA i Lillomarka ligger på en gammel ferdselsvei, men hva navnet betyr er det flere meninger om.

KEINE ANGST. Den trygge bro oer den mørke bekk. Foto: EILIF EGGEN

ngstkleiva er en bratt styrtning på den gamle ferdselsvei, der her like nord for Breidsjøen krysser Lillomarken. De gamle vognførere fikk kan hende angst der de manøvrerede de tunge lass ned den steile li, eller de visste, at de var like ved en ang, det gamle ord for et ut-os der bekken renner ut i en sjø.
Fra den gemene hops vei langs Breidsjøen, mellom Grorud og Solemskogen, smyger seg den smukke sti langs bekken i nordvestlig retning, og man vil snart være i dypet av en tapt, glemt skogstrekning. Dog er den gamle vei tydelig i terrenget og utstyrt med broer over den sorte bekk.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.