Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Notifications
Clear all

Post 18-12 Kleivmyra  

  RSS

Jarle Karlstad
(@jarle)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 16 år siden
Innlegg: 57
3. november 2018 21:02  

Posten helt OK- turen helt fantastisk. Her mener jeg at enhver kjentis  med respekt for seg selv må angripe posten fra Sundvollen for å få med seg lekre og sagnomsuste Krokkleiva. Vandret her i dag i et fint turvær. Tåke i starten nede ved Sundvollen, men den forsvant relativt fort idet vi nærmet oss "Klevens svimlende portal". En nydelig trase med masse historisk info på vei opp mot Kleivstua. Da vi omsider forlot "Klevens rand", var det bare å peile seg inn mot demningen ved Kleivmyra. Posten finnes enklest ved å gå ned fra veien når du ser en rød/hvit tapebit ved bardunfestet til en av lysmastestolpene ved lysløypa. Kjekt å bli kjent med nok en dam i Marka. Turen fortsetter nordover på blåsti og vei.

Jarle


Morten Møst likte dette
Sitér
Synnøve Kjærstad
(@synnove-kjaerstad)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 15 år siden
Innlegg: 32
14. august 2019 21:26  

Kleiva er stengt, sherpaer i arbeid. Må nok innrømme at vi uansett ikke hadde gått opp der i dag. Men vi har gått der, opp og ned, til fots og på ski, i tønneheis og til og med i bil, men det er lenge siden . . .

I dag parkerte vi så nærme posten som mulig og gikk noen få hundre meter. Det er blitt tydelig sti langs bekken fra de nevnte bardunene -  det fant vi ut på tilbakeveien. Uansett greit å finne denne posten. 

Alltid spennende med gamle dammer og dessuten hadde jeg ikke hørt om møllen før. Fin post!

Synnøve


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Nina Didriksen
(@ninad)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 57
31. august 2019 11:00  
Postet av: @synnove-kjaerstad

 vi har gått der, opp og ned, til fots og på ski, i tønneheis og til og med i bil, men det er lenge siden . . .

Har du kjørt BIL i Krokkleiva?! Hjelpes ... Fortell!

Hilsen Nina
God tur!


SvarSitér
Morten Møst
(@mortenmost)
Forumvert
Innmeldt: 21 år siden
Innlegg: 100
21. september 2019 19:07  

Her ble det hyggelig nachspiel etter en dryg og varm fottur ned til der Mosstua sto. Det er en opplagt fordel å infiltrere fra nord, vi kom fra sør og måtte klatre litt for å komme til klippetangen. 

Artig med disse postene i Kleivstuas nabolag, det er jo blitt noen av dem med årene. Men denne er vel den største overraskelsen blant dem, der den ligger rett under nesa på treningsfantastene som suser forbi.

"Hvor jeg vendte meg hen, så jeg den nordiske vemodige prakt omkring meg" - Bernhard HERRE.


Lene likte dette
SvarSitér
Jokkolokko
(@jokkolokko)
Svært aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 13 år siden
Innlegg: 43
12. januar 2020 20:41  

Med mildt sagt middels skiføre i Nordmarka Syd valgte familien i dag den relativt barnevennlige t/r Kleivstua - Sørsetra. Snaut 4 km hver vei i nypreppa løype. Litt hardt og enkelte isete partier, men helt greit. 

Været var fantastisk, skyfritt og rundt 0 grader. Fikk påskestemning! På vakre Sørsetra var det god stemning, nydelige kanelsnurrer, vørterøl og mye folk. 

På returen fisket vi frem kart og GPS da vi ankom stadion og bushet det siste stykket uten ski bort til en spennende post.

Takk for turen!

KM 18 12 2
KM 18 12 1

Morten Møst likte dette
SvarSitér
Lene
 Lene
(@lene)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 2 måneder siden
Innlegg: 17
15. mai 2020 21:18  

Tok med oss denne posten på vei hjem fra Mosstua. Overraskende med noen fine, gamle ruiner oppi alle moderne lysløyper og anlegg! 


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Del dette