Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Svar meg, berg

SVARABERGET nordøst i Nordmarka handler ikke om høye trær eller rare steiner. Nei, her høre vi om noe så sjelden som en ekkopost.

EKKOVEGGEN på Svaraberget, en attraksjon verd å lytte til.

varaberget har sitt navn fra det formidable ekko, som man kan få respons fra med litt leting langs myrene vest for kollen. Ekkoet forandrer seg kraftig etter hvert som man flytter seg langs myra og opp i åsen som ligger sønnenfor.
Ikke mange vandrere finner veien til disse trakter.

MERKE i gammel stil på Svarabergets østre topp.

I sin villskap minner de kanhende om Hakklomana, mens topografien kan føre tankene hen på Kampeknerten på Krokskogen. Enten man velger å starte turen fra riksveien i øst eller Myllsdammen i vest, kan man traske i timesvis uten å møte et menneske. Det fører en liten sti til topps på Svaraberget, men den er ikke enkel å finne. Spesielt om man skulle forville seg inn i den kaotiske steinørken som hersker nordvest for lille Klattertjern.
Stien går i skogpartiet øst for de mange kampesteinene og svinger opp mot den smale ryggen hvor kjentmannskomiteen i sin visdom hadde satt kjentmannspost. Her er det utsikt mot Bislingen, Bjørgeseter, Romeriksåsenes nordflanke og ikke minst Hvalebykampen, Hadelands Big Brother. Den gjør klokt som velger en klar dag for et besøk i disse trakter. Men blir det tåke, har man jo alltids ekkoet å trøste seg med.

Kanhende er veien kortest opp fra Bjørgeseter, men man vil i så fall gå glipp av turen langs den historiske Myllselven, den sammenraste Aurtjernsseter og de smellvakre Klattertjern.

SVARABERGET – ØSTRE TOPP. Post 23 i perioden 2000-2002

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.