Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

En annen side av Kolsås

MINNE. Den godt bevarte bydeborg ved Gråmagan. Fotos: EILIF EGGEN

GRÅMAGAN frembyr en helt annen utsikt fra Kolsås enn den «klassiske», som får mest besøk. Her er det også et lett synlig kulturminne.

råmagan er en av minst fire bygdeborger i Kolsås. Denne sees tydelig når man kommer fra Setertjern.

BÆRUMSBYGDA. Utsikten fra Gråmagan forbløffer og betar.

Vi er her under nordre Kolsåstopp, og må utover mot stupet mot Dalbo gård og Dælivannet, der Christian Skredsvig malte Gutten med seljefløyten. Søkte bygdefolket tilflukt her i ufredstider, kunne de i hvert fall nyte utsikten til fjorden  mens fi plyndret hjemmene deres.

Min venn Eilif Eggen forteller om en vandring til denne fordums kjentmannspost:

Den var grei å finne, det går faktisk blåmerket sti melleom disse to postene. Og vel framme bekreftet min GPS at jeg var på rett sted. Var utsikten nydelig fra den nordre toppen, så vil jeg kalle utsikten fra Gråmagan formidabel; fra Groruddalen og Oslos østre bydeler i øst via Østmarkas skogkledde åser, Oslo by og Nesodden til Drøbaksundet, ja faktisk lenger vest enda. Og det skulle ikke forundret meg om Færder hadde lyst i mot meg hvis sikten hadde vært enda noen hakk bedre. Det var bare å gi seg over.

GRÅMAGAN var kjentmannspost i perioden 1994-96

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.