Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Sant eventyr på Vestknabben

VESTKNABBEN krever litt innsats å komme opp på, men det er den verd. Fine stier og løyper, og vidstrakt utsikt flere veier.

LØNN FOR STREVET. En pust i bakken er vel fortjent når toppen av Vestknabben er nådd. Foto: STEIN BOTILSRUD

dre etasje på Mjøndalsskauen kan være som et lite eventyr, både sommer og vinter. Visst er det strevsomt å komme seg opp, enten man angriper fra Drammen i nord, Vestfossen i vest, Skoger i øst eller Sande i sør, men belønningen kommer… Den kommer i form av vidstrakt utsikt, vakre flyer med små furutrær og idylliske tjern som innbyr til en stille rast. Vandrere som ferdes på disse trakter kommer sjelden utenom den forlokkende Vestknabben, 577 meter over havet. Her går den sjelden preparerte, men likefullt svært innbydende naturløypa opp vinterstid fra traktene omkring Nebergdammane og Gosen, og her passerer blåstien på vei mot sagnomsuste Sirikirke.

MIDT I MARKA. En herlig sommerdag på Vestknabben øverst på Mjøndalsskauen. Foto: STEIN BOTILSRUD

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.