Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Sliten eleganse ved Storøyungen

STORØYUNGENS DEMNING gir et elegant, men slitent inntrykk. Et stort utvalg av stier og veier gir mange muligheter til en variert tur inn hit til en av Romeriksåsenes perler.

BUILT TO LAST. Den gamle demning ved Storøyungen holder såvidt stand mot tidens tann.

et skal godt gjøres å ta kjentmannspostene i Romeriksåsene uten å starte minst én gang fra Grøsåkervangen. Fra dette ypperlige utgangspunkt med tilhørende parkering leder stier og skogsveier i flere retninger, og her kan man med fordel også begynne skituren.
Men til Storøyungsdammen drar vi helst i de snøfrie årstider. Turen følger skogsvei det første stykket, før flere blåmerkede stier stikker til venstre. En kombinasjon av disse kan således resultere i en scenisk rundtur gjennom raskt vekslende gran- og furuskog, forbi gyldne myrpartier og ikke minst forbi Gjermåa, den sterke lille elv som starter for alvor ved Storøyungens utløp og slynger seg så vakkert gjennom disse vennlige skogstrøk.

Informativt. Posten og dens kontekst.

Storøyungen lever opp til sitt navn, fra demningen i sør ser man ingen detaljer over på nordsiden. Den vakre sommerdag vi sist kom her forbi, var sjøens lange bredder preget av et yrende badeliv, og flere kanoer gled lydløst over dens speilblanke flate.
Sjøen er demmet opp av en lang steindam, flere hundre meter langs sørbredden, og etter et langt rett strekk vestover krummer den seg elegant mot sør. Kjentmennesket kan med fordel inspisere dette imponerende anlegg, men vil også lett se at det har hatt bedre dager. Hist vipper de løse heller under vandrerens fot, og mellom dem hensmuldrer de mindre byggestener ubønnhørlig.
STORØYUNGSDAMMEN
Post 39 i perioden 2008-10.
Stor stendemning ved vakker innsjø.
(This is a large, century-old stone dam by a scenic lake in the northeastern hills known as Romeriksåsen. A lovely walk from the Grøsåkervangen parking place, it’s also a crossroads for many trails heading in all directions.)
Kart: Oslo Nordmark. Start: Grøsåkervangen P. Adkomst fra Eltonåsen i Holter, bomvei 40 kroner.

Diskusjon i Kjentmenns forum *Geocache *

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.