Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

1. desember

radisjonen tro innledes julekalenderen der fjorårets utgave avsluttet. Vi skal altså til Skjennungstua.

Det er i år 100 år siden hytta ble bygget. Torsdag 6. januar 1910 kl. 19:00 holdt Skiforeningen ekstraordinær generalforsamling. Rundt 50 medlemmer møtte frem. Kveldens tema var om foreningen skulle bygge sin egen skihytte.

Det var livlig debatt på møtet. Én lurte på om det var meningen at damer skulle ha adgang. En annen mente at hytta lå så nær byen at den ville bli overfylt. En tredje trodde det ikke var behov for et overnattingssted så nær byen. Mot to stemmer ble det til slutt vedtatt: ”Bestyrelsen bemyndiges til at bygge en skihytte…”

Allerede i november året i forveien hadde Skiforeningens styre vært på befaring og pekt ut tomt til hytta: ”Man enedes om at foreslaa hytten lagt paa det plateau, som ligger like ovenfor Vossekneika”.

Ledetråd: Det endelige turmålet ligger mellom 2 og 4 kilometer fra fjorårets endelige turmål.


Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.