Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

22. desember

itteraturgåte i dag. Forfatter Tove Nilsen er kjent for sine oppvekstromaner fra Bøler.

Det er vel dokumentert at Tove Nilsen ikke liker vinter. Da Dagbladet i 1996 spurte hvor hun var da Brå brakk staven svarte hun: ”Jeg hater vinter, er ikke sportsinteressert, og vet knapt hvem Oddvar Brå er. Den eneste befatningen jeg har hatt med ski, var da jeg vant et slalåmrenn på hoppski i 1965…”

Men som den gode observatøren hun er, har bøkene hennes mange fine vinterskildringer. Her er et sitat fra høstens roman ”Nede i himmelen”:

Vi gikk ned mot N….vann som lå hvitt, noen steder hadde snøen blåst av, de mørke feltene lignet råker. Det hadde vært kaldt for lenge, det fantes ikke råk nå. Isen måtte være tykk, sikkert en halvmeter. Jeg hadde gått her fra jeg var liten. Jeg hadde ligget på magen og sett innefrossete blader og kvister langt nede, jeg hadde sett småfisk som lå bevart lik fossiler. Jeg hadde gått fra pilkehull til pilkehull og innbilt meg at de var hemmelighetsfulle kanaler ned til dypet. Jeg hadde ligget flatt og stirret ned i bobler og spiraler som minnet om bildene fra verdensrommet, mønstre som hadde vært vann og skulle bli vann igjen. Jeg hadde kjørt spark, dratt kjelke, stått på ski og skøyter. Jeg hadde satt spor på kryss og tvers, jeg hadde sust av gårde, forlengs og baklengs, i forsøk på hopp og piruetter. Jeg hadde gått vannet på tvers og på langs, inn i alle bukter og viker, jeg visste hvor de store flakene lå skrudd opp langs berget, hvor bekkene hadde utløp, hvor det pleide å dannes sprekker.

Bokens utgangspunkt er blokkmiljøet på Bøler. Så da er det kanskje mulig å gjette hvilket vann vi skal til i dag?

Ledetråd:  8,3 er et nøkkeltall for det endelige turmålet.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.