Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

3. desember

et blir en kort tur i dag. Så kort at det kanskje må kalles hviledag. Hvile gjorde også folk på dette høydedraget, enten de kom farende sydfra eller nordfra. På Hvileberget her lettet de hesten for kløvsalen som ble plassert på Salsfurua, mens hesten fikk vann i putten like ved.
Dette står opplyst i Sverre Grimstads bok ”Nordmarka – Merker og mysterier” (2008). Grimstad skriver også at stedsnavnet her kanskje kommer av ”å stirre, i betydningen å ha god utsikt”. Blant annet mot Kikut.

Stedet er også kjent for å være vendepunktet for femmila – den gang rennet gikk i to runder à 25 kilometer.

Ledetråd: Ullevålseter har en slags fellesnevner med det endelige turmålet.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.