Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Gjenhør med Tonekollens vakre melodi

TONEKOLLEN i Østmarka er bare melodiøst vakker – og en klassiker blant kjentmannsposter.

På Tonekollens topp med utsikt mot Måsjøen, sommeren 2013. Foto: Fr. VESLE-BERNHARD

ÅJ. På Tonekollens topp med utsikt mot Måsjøen, sommeren 2013. Foto: Fr. VESLE-BERNHARD

e lærde strides om hvilket som er Østmarkas vakreste utsiktspunkt. Men Tonekollen ligger nok øverst på mange lister. Nettopp fordi her oppe er det ganske enkelt melodiøst vakkert!
Tonekollen er forholdsvis lett tilgjengelig fra Vangen, Skiforeningens særdeles trivelige stue ved Mosjøen. En times marsj herfra, og vandreren kan skue over over nært- og fjerntliggende åsrygger. For ikke å glemme den umåtelig vakre utsikten mot Tonevannet og Mosjøen – et fotomotiv tolket utallige ganger av flere av våre fremste naturfotografer. De umerkede stiene som fører til topps på Tonekollen er beskrevet svært godt av Jon S. Lahlum på hans stiguide for markatravere, men kort fortalt går de bratt opp i lia fra blåstien som går langs østsiden av Luttjern og Mosjøen.
Husk at når ferden går til Tonekollen, så krysses også grensen til Østmarka Naturreservat. Her er det med andre ord strengt forbudt å plukke med seg så mye som en blomst og like forbudt å gjøre opp ild.

TONEKOLLEN. Post 47 i perioden 2012-2014.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.