Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Hvilested med kjempeutsikt

JUTULEN ligger øst i Romeriksåsene. Med utsikt over Nannestad og Gardermoens nærområde hviler her en V.I.P. fra bronsealderen.

KJEMPE. Høstpanorama betraktet fra en gravrøys på Jutulen, oktober 2003.

utulen er en av de mange åsene de reisende ser på østhellingen av Romeriksåsene når de venter på flyet på Gardermoen – og hvis du er en «planespotter» kan dette stedet anbefales for den motsatte utsikt! Herfra viser også bondelandet i Nannestad seg fra sin beste side, og man kan med fordel dreie blikket også mot sør og nord.

MER UTSIKT mot sørvest. Foto: VESLE-BERNHARD

Kjentmannsposten ligger ved en gravrøys fra bronsealderen, som kjentmannsboka forteller om i detalj. På vei hit kommer man borti flere interessante stier – for eksempel en bit av Rondanestien, og seterveien som leder til den restaurerte Økriseteren. Turen til Jutulen lar seg kombinere med et besøk til seteren.

En jutul er vel helst en kjempe eller et troll – og uttrykk for at denslags sværinger var et gjennomgangstema i kjentmannsmerket i perioden 2002 til 2004. Det er også post på Juthaugen i Nordmarka, og ved jettegrytene ved Dausjøen i Maridalen

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.