Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Full skjerping i Haga-strøket

Ved de gamle gruver kjent som Hagaskjerpene. Foto: VESLE-BERNHARD

Ved de gamle gruver kjent som Hagaskjerpene. Foto: VESLE-BERNHARD

Igotisksiste halvdel av det 18. århundre pågikk leting etter malm i Bærumsmarka, til bruk i jernverkene Fossum og Bærums verk. Hagaskjerpene vitner om denne virksomheten – et skjerp er et dypt hull  hvor man gravde i jorda etter malm. Fra det øverste skjerpet der kjentmannsposten fra 1996 sto er det også utsikt over fjorden.

En smule utsikt mot fjorden og Nesodden.

En smule utsikt mot fjorden og Nesodden.

Med litt flaks finner man lett frem. Med uflaks kan det ta hele dagen i dette nokså uoversiktlige terrenget.
Det er en grei tur hit fra Skytterkollen, men enkleste adkomst er fra Griniveien,  Ankerveien og opp skogsveien ved Hagagårdene. Tar du til venstre ved det lille røde huset på Madserud finner du etter hvert et skilt fra Bærumsmarkas venner som viser vei til den nederste posten. Men vi tar heller opp bakken til høyre for Madserud, og når vi kommer opp ser vi en lav kolle på venstre  hånd.

Hagaskjerpene. En   smule utsikt mot fjorden og Nesodden,   den øverste gruven med det gamle postoppslag midt i bildet.

Den øverste gruven med det gamle postoppslag midt i bildet.

Stien opp til det øverste skjerpet går inn til venstre ved en liten åpning i buskaset rett etter at vi har passert toppen av bakken. Her er også en lysning med utsikt. Fortsett på den utydelige stien og opp på kollen, og hullet ligger noen meter til venstre. Vi har ikke lyst til å ramle nedi der.

HikingHAGASKJERPENE
Kjentmannspost  i perioden 1996-98

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.