Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Notifications
Clear all

Post 18-36 Hagerupfossen

14 Innlegg
13 Deltakere
6 Reactions
5,712 Visninger
(@jarle)
Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 116
Trådstarter  

Lørdagskveld på Romeriksåsen. Gikk opp fra Ås gård med Hagerupsfossen som første delmål. Det er ikke akkurat Vøringsfossen vi skal besøke her, men med litt mer nedbør utover høsten, så er dette faktisk en overrraskende fin foss. Og for å få sett fossen skikkelig, bør man gå på skrått nedover lia fra stien før brua og posten. Litt ulendt og kronglete er det riktignok, men det hører vel med når man er på KP-jakt ? Fossen var beskjeden i kveld, men om en måneds tid så viser den seg nok fra en frodigere side

Jarle


   
Sitér
Pål V. Schage
(@paalv)
Kjentmann
Innmeldt: 24 år siden
Innlegg: 49
 

Her var vi også innom i dag. Stengt (anleggsvirksomhet) inn til Ås og golfbanen, så vi gikk inn fra sør, der blåstien går opp fra svingen i Gamleveien. Vi passet på å miste blåstien ganske snart (der den tar opp mot Søndre Klopptjern), og gikk på fin sti rett opp til fossen.

Her ble det god stemning da matpakken til Caro kom frem ved posten:

2018 10 07 15.19.05 (3)

Fossen nøyde vi oss med å betrakte ovenfra:

2018 10 07 15.19.40 (5)

Hilde, Pål & Caro


   
SvarSitér
(@skogtroll)
Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 204
 

Jeg kjørte inn til Aas gård ved å kjøre omveien som var anbefalt. Det betyr at du istedet for å kjøre inn den vanlige veien til gården kjører litt videre på vei nr 4 hvis du kommer sydfra. Ta første vei til høyre, her står det ett lite skilt med "golfbane".

Gikk fra parkeringen og til fossen på blåmerket sti, gammel hestevei en del av veien. Gå forbi kafeen og forbi bommen til du kommer til neste bom, som står åpen. Her er det skiltet inn til stein som er litt dårlig merket i starten, men helt grei å gå. Det blir hyggeligere sti etter hvert. Krysset over bekken på broen og gikk opp til søndre Klopptjern, her var det fint i dag. Men ingen mennesker å se.

Hilsen Ingunn   


   
Nina Didriksen likte dette innlegget
SvarSitér
(@karmab)
Kjentmann
Innmeldt: 21 år siden
Innlegg: 4
 

Vi tok først posten ved Kirkebyvangen, gikk deretter flott blåmerket sti gjennom vakkert skogslandskap ned til Søndre Kloppvann og videre til fossen. Om det ikke var så stor vannføring akkurat nå, var det langt og bratt ned! Synes broen begynner bli litt sliten, mye halvråtne,  hullete planker. Men fin post! Dessverre var veien tilbake til bilen ved P-plassen ved Glitre litt kjedelig, inntil vi til slutt fant en sti gjennom skogen. 

Hilsen KarMa. 


   
Nina Didriksen likte dette innlegget
SvarSitér
(@karlgeorg)
Kjentmann
Innmeldt: 22 år siden
Innlegg: 140
 

Kombinerte denne posten med post 34 og 35. Anbefales - drøyt 2 mil tur-retur Hakadal togstasjon og til de tre postene.


   
SvarSitér
(@synnove-kjaerstad)
Kjentmann
Innmeldt: 19 år siden
Innlegg: 69
 

Vi håpet å få se en flott foss i dag etter alt regnet. Det fikk vi!

DSC 0414 1

Vi parkerte på den lille parkeringsplassen i svingen på gamleveien og tok stien oppover derfra. Veien til golfparkeringen var stengt og vi så mange anleggsmaskiner i sving. Den veien som går inn ved Mork var også stengt nå. ( Golfsesongen er vel over.) Vi var oppom Klopptjernene først og hadde en hyggelig matpause ved Søndre. Da vi nærmet oss fossen ovenfra gikk vi fra stien for å komme så nærme som mulig. Litt skummelt å krysse den sleipe og litt råtne broen med frådende vann under. Etter stempling fortsatte vi til bilveien og gikk opp til Kirkebyvangen. Underveis kom solen frem. Spennende post og fin tur!

Synnøve


   
Nina Didriksen, Kari Lohne og Jarle Karlstad likte dette innlegget.
SvarSitér
(@torgeir-j)
Kjentmann
Innmeldt: 5 år siden
Innlegg: 1
 

Var på denne posten 15/6-19. Gikk inn fra Ås gård. Siden posten er på vestsiden av elven var det lurt. Broen over elven er nemlig knekt og det var en god del vann i elven så jeg kom ikke over. Det var merket en rute oppover bakken til et tryggere sted å krysse, men jeg sjekket den ikke ut.

Torgeir J


   
SvarSitér
(@amgrims)
Kjentmann
Innmeldt: 6 år siden
Innlegg: 8
 

@karmab

Broen er nå brukket!

@amgrims


   
SvarSitér
Morten Møst
(@store-bernhard)
Honorable Member Administrator
Innmeldt: 4 år siden
Innlegg: 323
 

@amgrims Betyr det at den ikke er farbar, dvs kommer man ikke over ved stor vannføring?

 


   
SvarSitér
Hans Löwe Larsen
(@lowe)
Kjentmann
Innmeldt: 25 år siden
Innlegg: 92
 

@mortenmost

Det var stor vannføring når vi kom - selvsagt fra feil side etter å ha stemplet posten oppe på Kirkebyvangen og sopplukket oss nedover lia igjen. Det var merket sti opp til roligere farvann, der kunne vi vade over og klatre lia ned igjen. Så opp igjen, vade tilbake og ned lia til blåstien og til bilen.

Vi var gode og våte før vadingen, så det ble bare å bytte vann i skoene. Slik er det bare.....blir gode historier av slikt.


   
SvarSitér
(@amgrims)
Kjentmann
Innmeldt: 6 år siden
Innlegg: 8
 

@mortenmost

Er merket en vei ovenfor  og elven er jo ikke all verden stor  og har masse stener . 

 


   
SvarSitér
(@vibeke)
Kjentmann
Innmeldt: 6 år siden
Innlegg: 13
 

Gledelig melding fra DNT på Facebook i dag 2.10.2019:
I mai ble den gamle brua på stien fra Aas gård i Nittedal ødelagt. Sist helg trosset dugnadsgruppa regnværet og fikk satt opp en ny. Utfordrende arbeid og mye vann i elva. Dette ble en flott erstatter for den gamle, som var ganske sliten. Tusen takk til alle som var med og hjalp til med å få den opp. Nå er det bare å fortsette å gå flotte turer innover på Romeriksåsen.

Det finnes også flotte bilder av verket på Facebook.
God tur!


   
SvarSitér
Torgeir Stenstad
(@ola-dilt)
Kjentmann
Innmeldt: 25 år siden
Innlegg: 69
 

@vibeke

Ja, posten ble tatt i dag og virkelig en flott bru!

Ikke så ofte man er på disse kanter og det var fine farger i solskinnet.

Lett frost i myrene.

Hilsen Torgeir

IMG 7141

 


   
Hans Löwe Larsen likte dette innlegget
SvarSitér
Jokkolokko
(@jokkolokko)
Kjentmann
Innmeldt: 17 år siden
Innlegg: 108
 

Siden 1.1 har en tendens til å komme med dagen-derpå stemning, hadde både store og små behov for en lavterskeltur med avslappende tre kvarters biltur som oppladning.  

Vi parkerte blant fyrverkerirester på tunet til Aas gård og la i vei på holkeføret som de siste dagers mildvær er skyld i. Skare, is og enkelte bare områder og åpne bekkefar. 

Morsom natur oppover i lia med mange huler de yngste blant oss kunne utforske. Ny og fin bro oppe ved fossen, og vakre isformasjoner. Her nøt vi litt lunsj og varm drikke, og møtte den eneste andre som var ute og gikk denne dagen, en tysk turist av alle ting. 

Takk for fin post og godt nytt år alle postjegere! 

KM 18 36 03
KM 18 36 02
KM 18 36 01

   
SvarSitér
Del dette