Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Post 18-36 Hagerupfossen  

  RSS

Jarle Karlstad
(@jarle)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 14 år siden
Innlegg: 56
8. september 2018 22:40  

Lørdagskveld på Romeriksåsen. Gikk opp fra Ås gård med Hagerupsfossen som første delmål. Det er ikke akkurat Vøringsfossen vi skal besøke her, men med litt mer nedbør utover høsten, så er dette faktisk en overrraskende fin foss. Og for å få sett fossen skikkelig, bør man gå på skrått nedover lia fra stien før brua og posten. Litt ulendt og kronglete er det riktignok, men det hører vel med når man er på KP-jakt ? Fossen var beskjeden i kveld, men om en måneds tid så viser den seg nok fra en frodigere side

Jarle

Dette emnet ble endret for 2 måneder siden av Morten Møst

Morten Møst likte dette
SvarSitér
Pål V. Schage
(@paalv)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 18 år siden
Innlegg: 10
7. oktober 2018 20:27  

Her var vi også innom i dag. Stengt (anleggsvirksomhet) inn til Ås og golfbanen, så vi gikk inn fra sør, der blåstien går opp fra svingen i Gamleveien. Vi passet på å miste blåstien ganske snart (der den tar opp mot Søndre Klopptjern), og gikk på fin sti rett opp til fossen.

Her ble det god stemning da matpakken til Caro kom frem ved posten:

2018 10 07 15.19.05 (3)

Fossen nøyde vi oss med å betrakte ovenfra:

2018 10 07 15.19.40 (5)

Hilde, Pål & Caro


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Ingunn Sætervadet
(@skogtroll)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 15 år siden
Innlegg: 53
7. oktober 2018 22:15  

Jeg kjørte inn til Aas gård ved å kjøre omveien som var anbefalt. Det betyr at du istedet for å kjøre inn den vanlige veien til gården kjører litt videre på vei nr 4 hvis du kommer sydfra. Ta første vei til høyre, her står det ett lite skilt med "golfbane".

Gikk fra parkeringen og til fossen på blåmerket sti, gammel hestevei en del av veien. Gå forbi kafeen og forbi bommen til du kommer til neste bom, som står åpen. Her er det skiltet inn til stein som er litt dårlig merket i starten, men helt grei å gå. Det blir hyggeligere sti etter hvert. Krysset over bekken på broen og gikk opp til søndre Klopptjern, her var det fint i dag. Men ingen mennesker å se.

Hilsen Ingunn   


Nina Didriksen og Morten Møst likte dette.
SvarSitér
Karen-Margrethe Barstad
(@karmab)
Nytt medlem Kjentmann
Innmeldt: 16 år siden
Innlegg: 3
9. oktober 2018 16:24  

Vi tok først posten ved Kirkebyvangen, gikk deretter flott blåmerket sti gjennom vakkert skogslandskap ned til Søndre Kloppvann og videre til fossen. Om det ikke var så stor vannføring akkurat nå, var det langt og bratt ned! Synes broen begynner bli litt sliten, mye halvråtne,  hullete planker. Men fin post! Dessverre var veien tilbake til bilen ved P-plassen ved Glitre litt kjedelig, inntil vi til slutt fant en sti gjennom skogen. 

Hilsen KarMa. 


Nina Didriksen og Morten Møst likte dette.
SvarSitér
Karl Georg Øhrn
(@karlgeorg)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 16 år siden
Innlegg: 31
4. november 2018 13:31  

Kombinerte denne posten med post 34 og 35. Anbefales - drøyt 2 mil tur-retur Hakadal togstasjon og til de tre postene.


SvarSitér
Synnøve Kjærstad
(@synnove-kjaerstad)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 14 år siden
Innlegg: 10
12. november 2018 21:32  

Vi håpet å få se en flott foss i dag etter alt regnet. Det fikk vi!

DSC 0414 1

Vi parkerte på den lille parkeringsplassen i svingen på gamleveien og tok stien oppover derfra. Veien til golfparkeringen var stengt og vi så mange anleggsmaskiner i sving. Den veien som går inn ved Mork var også stengt nå. ( Golfsesongen er vel over.) Vi var oppom Klopptjernene først og hadde en hyggelig matpause ved Søndre. Da vi nærmet oss fossen ovenfra gikk vi fra stien for å komme så nærme som mulig. Litt skummelt å krysse den sleipe og litt råtne broen med frådende vann under. Etter stempling fortsatte vi til bilveien og gikk opp til Kirkebyvangen. Underveis kom solen frem. Spennende post og fin tur!

Synnøve

Dette innlegget ble endret for 4 uker siden av Synnøve Kjærstad

Nina Didriksen, Kari Lohne, Jarle Karlstad og 1 personer likte dette.
SvarSitér
Del dette
  
Working

Please Logg inn or Register