Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Notifications
Clear all

Post 18–37 Konsta i Gjerdrum  

  RSS

Vibeke Brems
(@vibeke)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 2 år siden
Innlegg: 9
1. november 2019 11:23  

Dagene blir kortere og derfor valgte vi korteste blåsti til Konsta fra Trollsnes.
Ved veien fant vi et ganske slitent skilt til Myrgruvefossen. Vi hadde ikke gått mange meterne før vi fikk et lite tjern nord for oss, her måtte vi klore oss fast til stien for ikke å falle ut i. Ved enden av tjernet blir vi effektivt stoppet av store vannmengde. Vi måtte gå lange omveier før vi fant et sted vi kunne komme over på den andre siden. Det tok 45 min. før vi fant blåstien på den andre siden.
Vi fulgte blåstien inntil vi kom til en varde, samt en gul brikke som hang i et tre. Vi fulgte denne stien frem til posten. Vi bestemte oss for å fortsette på denne stien med de gule merkene nordover over til Kjærstadvangen. Stien er god og ikke så våt og klinete og går etter hvert østover mot Gruvebakken. Et nydelig sted med rastebenk. Vi fulgte deretter veien sydover i håp om å finne en annen vei tilbake. Dette lykkes ikke, så vi endte opp på samme blåstien som vi kom opp fra. Stien er god, så vi bestemte oss for å følge denne så langt som mulig, i håp om å få tjernet syd for oss. Tjernet dukket opp syd for oss og blåstien gikk ned mot tjernet, men heldigvis fortsatte den gode stien og vi kom etter hvert frem til en driftsvei, hvor det sto et vrak av en Volvo. Vi fulgte driftsveien sydøst-over og kom etter hvert frem til et Trollsnes gårdstun og kunne følge veien frem til bilen.
En skrekkelig start men en lykkelig slutt.

Konklusjon: Vil du korteste vei til post 37, må du glemme blåskiltet ved veien, men fortsette bort til gården. Ta til venstre like etter stabburet og fortsett til du ser bilvraket, her ta du til venstre opp en veldig tydelig sti og etter hvert dukker blåmerkene opp.

God tur!

 


Sitér
Del dette