Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Bratte gleder over Bøåsen

BØ! Det er så man skvetter av utsiken herfra. Foto: STEIN BOTILSRUD

Løypa og stien som fører over Bøåsen er viden kjent som en av de flotteste utsiktsstrekningene i denne delen av marka. Start fra det høyt belastede utfartssenteret på Solli Gård, og det er i grunnen ganske greit å unngå de mest trafikkerte strekningene mot Myggheim og Sandungen. Og det gjør man i aller høyeste grad ved å legge turen over Bøåsen. Bøseter passeres allerede etter en kilometer med hard stigning.

Ytterligere en kilometer og toppunktet på 447 m.o.h passeres med fin utsikt mot Vestlia og Kariåsen. Deretter bærer det i berg- og dalbane over åsen før et storslått utsyn mot Finnemarka, Holsfjorden og Kongens utsikt åpner seg. I bratte svinger bærer det så nedover åsen før løypa munner ut ved det vakre Asdøltjern.

 

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.