Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Et vakkert tjern med et dystert minne

ASDØLTJERN ligger vakkert til i Vestmarka og kan besøkes på en lett tur fra Solli – eller etter en mer krevende oppstigning fra Asdøl.

VED Asdøltjern en fredelig høstkveld. Foto: VESLE-BERNHARD

ra dette lille tjern styrter Asdølen hvit og voldsomt ned det dramatiske Asdøljuvet og videre gjennom Lier til Holsfjorden. Her er en badeplass og noen heldige sjeler kan pleie hyttelivets gleder. Men for mange er Asdøltjern, eller Assdøltjern som det også skrives, bare et punkt på den velbrukte skiløype fra Solli og Myggheim mot Vestergyllen.
Asdøltjern er kjent som åsted for den tragiske flyulykken lille julaften 1972, da 40 mennesker mistet livet. Bare fem av dem som var ombord i Fokker Fellowship-flyet fra Braathens overlevde da det styrtet i dette strøk under innflyvning til Fornebu.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.