Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

På stille stier til Nesfjell

STEIN PÅ STEIN. Fra den flotte steinvarden fanger vi inn både Jonsknuten og Gaustatoppen en klar høstdag. Fotos: STEIN BOTILSRUD

e nordvestlige delene av skogene mellom Eikeren og Lågendalen er som skapt for turgåere som søker ro og fred. Denne delen av skauen kalles Mastebogen, og her er knapt mennesker å se, ingen merkede stier og heller ingen skilt. Til gjengjeld møtes vi av vennlig furuskog, innbydende vardefjell og minner fra 2.verdenskrig.
Toppunktet på Mastebogen er det ruvende Nesfjellet, med en flott steinvarde reist på trigpunktet 599 m.o.h. Her plasserte Kongsberg og omegn Turistforening en av sine ti kjentmannsposter på tampen av 90-tallet og foreslo ruten opp fra Jartkjær på Lågensiden av skauen. Vi sverger dog til å bruke Eikerensiden som innfallsport og starter marsjen fra S. Gunhildrud gård ved Eikerens bredd.
Med et slikt utgangspunkt må det beregnes drøye tre timer til toppen, gjennom stiløst og tildels meget bratt terreng. Etter å ha krysset skogsbilveien mot Gunhildsrudsætra følger vi noe som ihvertfall ligner en sti sørvestover mot Tvillingvannet, hvor en trivelig hytte passeres i nordenden av vannet. Herfra klatrer vi forholdsvis raskt opp mot Nesfjellets lille topplatå som strekker seg i nordvestlig retning ut mot varden.
Utsikten innover i marka mot sør domineres av Skibergfjellet med Øksneren i front, men det er mot nordvest vi får det flotteste utsynet med Jonsknuten, Gaustatoppen og Blefjellmassivet på rad og rekke. Fra varden vandrer vi stiløst ned mot Gunhildrudsætra og den flotte minnestøtten fra 2. verdenskrig.

Nesfjell var kjentmannspost for Kongsberg og omegn turistforening fra 1998 til 2000.

SØROVER. Fra topplatået på Nesfjell er det fine utsyn videre innover marka mot Skibergfjell.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.