Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Herlig historie på Hovinkoia

HOVINKOIA er et ypperlig utgangspunkt for perlejakt innover i Holleias skoger.

HARDE ÅR. Hovinkoia ble reist i 1937 og var den andre i sitt slag i det såkalte Koiestrøket. Fotos: STEIN BOTILSRUD

I 1933 bygget turistforeningen sin aller første koie, Vikerkoia under Vikerfjellet i Ådal. Denne koia var et eksperiment, som ble så vellykket at de i 1937 gikk i gang med Hovinkoia på Holleia. Koia ligger på en tange ut i vakre Setertjern, og historiebøkene forteller oss at kranselaget ble holdt 11. juli 1937.
Hovinkoia er av den gamle typen med inngang på endeveggen, har 2 soverom og 8 sengeplasser og er ypperlig som utgangspunkt for turer innover mot Holleias perler som Klomshue-traktene og Grønknuten naturreservat.

NABOEN. Hovinsetra på andre siden av Sætertjernet er mye eldre.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.