Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Vilt og vakkert på Klintehøgda

KLINTEHØGDA var et postnavn som nok fikk noen hver til å stusse da håndboken for 2008-2010 kom. Men folk i Skedsmo og Gjerdrum kjenner selvsagt denne lange ås som ruver nord for det flotte Høgsmåsan naturreservat. Men å vite om den er én ting, tro hvor mange som faktisk har vært der oppe? Da snakker vi nok mest om de spesielt interesserte menn og kvinner som oppsøker slike strøk for kjentmannspostenes skyld.

MÅLET. Ved den sydlige utsikt på Klintehøgda en senvintersøndag.

Til denne store ås kommer vi greiest fra Tærudhallen i Skedsmo, hvorfra storartede skispor slynger seg om vinteren. Det går også skogsbilvei forbi, men ved Ringsdalskoia er det slutt: Herfra er vandreren overlatt til seg selv. På den mørkladne marsdag jeg sist kom her forbi med fr. Vesle-Bernhard fikk vi og våre korte terrengski bryne oss på off-piste av tredje grad. Der var dyp og råtnende snø, og lien sprakk stedvis opp i dype sluk som nødendiggjorde substansielle omveier. Men kun én gang var vi tvunget til å ta skiene av.
Her oppe er det ren villmark, og som en kjentmann sa i Kjentmenns forum: «Her oppe er sjansen for å møte elg og storfugl mye større enn å møte mennesker.»

Fra posten som kjentmannskomiteen i sin visdom satte ut helt syd på toppen, hadde vi deretter et så storslått utsyn over Høgsmåsan at vi en stund glemte å grue oss til nedfarten.

KLINTEHØGDA
Post i perioden 2008-2010
Ås i Skedsmo, nord for Høgsmåsan naturreservat
Start: Tærudhallen. Kart: Oslo Nordmark
Diskusjon i Kjentmenns forum * Clint Eastwood og Klintehøgda

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.