Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

I Wildenveys fotspor rundt Drammen sørmark

DRAMMENS SØRMARK er et digert  storområde som omfatter både Strømsåsen, Konnerudmarka, Mjøndalsskauen og Vestskauen.

MIDT I MARKA. En herlig sommerdag på Vestknabben øverst på Mjøndalsskauen. Foto: STEIN BOTILSRUD

gentlig finnes det ikke noe eget samlebegrep for de veldige skogområdene avgrenset av Drammenselva i nord, Eikeren i vest, veien over Hanekleiva i sør og E18 i øst. På det forholdsvis nye kartet som dekker området, utgitt på 90-tallet, står det «Drammen sør». Og dette er vitterlig Drammens sørmark, et storområde som omfatter både Strømsåsen, Konnerudmarka, Mjøndalsskauen og Vestskauen.
I alt fem kommuner deler på disse vidstrakte skogområdene hvor bl.a. Herman Wildenvey vandret i yngre dager. Her fins også bygdeborger reist allerede for rundt 1800 år siden, her opplevde mestertyven Ole Høiland sine aller siste dager i frihet, og her feiret Oddvar Brå noen av sine aller største triumfer som NM-løper med tre individuelle gull i samme mesterskap i 1978.

Start: MIF-hytta, Konnerud, Kaldmosetra, Andorsrud, Vestfossen
Kart: Drammen Sør 1:50.000
Gå til: Sirikirke | Vestknabben | Leitjerna | Montebello | Preste-Slettåsen | Annevasshøgda | Slettfjellsvarden | Flyvraket på Vestskauen

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.