Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Navnet skjemmer ingen: Hinghanghaug

HINGHANGHAUG vinner prisen for minneverdige navn – og turen til denne lite påaktede ås er av de korte og gode. Vi er her nordvest på Krokskogen, men nede i Jevnaker snakker folk helst om øståsen.

NOE FOR SEG SELV. Hinghanghaug med Ringerike i bakgrunnen.

KLIPP HER. Den fordums kjentmannspost på haugens topp.

ant de mange ukjente berg som tårner over Ringerike på Krokskogens vestflanke er kanhende Hinghanghaug den som har det pussigste navn. Til gjengjeld er det lett å huske. Hertil kan man i prinsippet vandre opp fra Jevnaker-kanten, men en vesentlig bedre tur oppnås ved å reise via Ringkollen til Østerdam nord i Øyangen. Om ankomst til en passende sti forteller kjentmannsboken i detalj. Den forteller også om en «uoffisiell» blåmerking av den utmerkede sti som leder fra Østerdamstrøket opp til Hinghanghaug.

Følges denne sti vil man snart på sin venstre hånd ha Gjørudshaugen, kjentmannspost i perioden 1998 til 2000, men veien til Hinghanghaug er meget enklere å finne. Man skal først over en kolle og så urovekkende langt nedover før man kommer ut av skogen og kan hvile blikket på haugen som er turens mål.
Den aftenstund jeg først kom her forbi, fortonte Hinghanghaug seg uventet liten, der den dens skyggelagte kontur avtegnet seg mot Ringerikes flater, Jevnakerstrøket og Randsfjorden. Her er i senere år hugget flittig, men rundt toppen regjerer fortsatt de ranke graner. Riktig trolsk er det ved kjentmannsposten, som lyser opp i den dunkle, hemmelighetsfulle gammelskog.


HINGHANGHAUG
Post 22 i perioden 2008-2010
Kart: Oslo Nordmark. Start: Østerdam ved Øyangen (bomvei 40 kroner). Parkeringsplassens posisjon: N 60° 11.834 E 010° 25.945
Geocache

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.