Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Når middelet blir målet

TREKKFLÅTEN I SVARTOREN lar den uredde vandrer ankomme sjøveis til kjentmannsposten – uten å medbringe egen båt. Her er det fremkomstmiddelet selv som er turens mål: Den berømte trekkflåten der man med håndkraft setter over vannet til posten.

uren hertil går langs bredden av den smekre Svartoren, et langt, smalt vann som innbyr til et bad som sommeren og dessuten er populært for kanopadling.
Men å ta den lokale kjentmannspost vannveien er for en gangs skyld ikke de padlende postjegeres privilegium (PPP). Her ligger en egnet farkost klar til postjegerens sjarmøretappe. Ved hjelp av lange rep kan selv en landkrabbe buksere seg frem og tilbake over det trange sund som deler stien.

Trekkflåtens historie er lang og broget, og er beskrevet på Skiforeningens nettsider (ekstern link) av Kjell Staxrud. Han er en drivende kraft i foreningen Øx, en gruppe voksne herrer som med stor iherdighet tilrettelegger Østmarka med broer, gangbaner og andre innretninger,

For eksempel trekkflåten i Svartoren. Ifølge Staxrud ble det bygget en bro på dette punkt på 70-tallet. Men da den hadde råtnet ned og skulle skiftes ut, var reguleringene for brobygging blitt skjerpet. Derimot fantes intet byråkratisk hinder for å anlegge en trekkflåte. Den flåten vi nyter godt av i dag er et resultat av hardt arbeid med mange ulike patenter og tilpasninger, som Staxrud forteller om i stor detalj.

TREKKFLÅTEN VED SVARTOREN
Post 48 i perioden 2008-2010
(Absolutely one of the most amusing posts ever, as it lets you feel like a modern-day Huckleberry Finn as you use a raft to reach your destination. Lovely walk from the road that leads to Bysetermåsan, too.)
Kart: Oslo Østmark. Start: Bysetermåsan P-plass
Diskusjon i Kjentmenns forum

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.