Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

En sjarmerende prest

PRESTE-SLETTÅSEN på Vestskauen i Drammen Sørmarka byr på fine utsikter i alle retninger dersom man tar seg tid til å rusle litt rundt.

DU SLETTE TID. Fra Preste-Slettåsen 563 m.o.h vestover
mot Eikeren og Jonsknuten. Foto: STEIN BOTILSRUD

et finnes mange Slettåser på Vestskauen. En rask titt på kart avslører både Ryggetang-Slettåsen, Bjørge-Slettås, Skog-Slettås og Preste-Slettåsen. Den siste av dem er en riktig sjarmør med sin lange arm som strekker seg mot sør og byr på fine utsyn både i alle himmelretninger, alt avhengig av hvor på åsen man befinner seg.
Et fint alternativ er å angripe disse områdene fra Montebello i øst, krysse den lille dalen som skiller de to høydene og så vandre skauleis langs de lekre moltemyrene som preger østflanken av Preste-Slettåsen. Går du langt nok, vil du slutt ende helt utpå tuppen av åskammen med utsikt mot Eidsfoss og Bergsvatnet i sørøst og med Eikeren og det mektige Skibergfjellet i sørvest.Den flotteste belønningen venter dog på selve toppunktet, 563 m.o.h beliggende helt øst på høydedraget. En innbydende fjellknaus hever seg i det ellers vennlige terrenget og lokker med utsikt mot Jonsknuten i vest og Finnemarkas østflanke med Snaukollen i nordøst. Det er praktisk talt stiløst i terrenget ute på Preste-Slettåsen, men desto mer opplevelsesrikt. Her er det moro å gå seg vill…

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.