Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Rikelig utsikt fra Snaukollen

SNAUKOLLEN er det beste utsiktspunktet over Finnemarka, mener de som hevder å forstå seg på Drammens flotte bymarker.

VESTKANTEN. Fra Snaukollens topp mot Holtefjellplatået og de vestlige fjelltrakter. Foto: STEIN BOTILSRUD

enne knivskarpe åsryggen sørvest i Finnemarka heter ganske riktig både Snaukollen og Knivfjellet. Her ligger to utsiktspunkter, det ene mot vest, det andre mot øst – med et par hundre meters gange mellom dem. De fleste turgåere bruker nå Snaukollen som fellesbetegnelse for de to, som begge kan nås via merkede stier og løyper – sommer som vinter.

ØSTKANTEN. Fra Knivfjellets topp mot
Finnemarkas indre med Glitre i det fjerne.

Fra den opprinnelige Snaukollen er utsikten mot vest riktig lekker med Jonsknuten, Gaustatoppen og Blefjell på rad og rekke. Men vel så fascinerende er det å stå på Knivfjellet noen skritt lenger øst og skue inn mot selve hjertet av Finnemarka. Mange sverger til dette som det beste utsiktspunktet over Finnemarka, og en god kandidat er det så visst med sitt frie utsyn mot Dypingen, Sandungen og Glitre.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.