Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Villmark mellom villaveiene

LYSAKERELVEN kjenner vel «alle» navnet på, og vet at den møter sjøen ved Lysaker. Men hvor mange har vel utforsket de flotte vandreveiene på begge sider av dette korte, men spektakulære vassdraget? Her kan man enten gå en av byens korteste kjentmannsturer, eller bruke dagen på en lang og langsom tur mellom Bogstadvannet og fjorden.

en vandige vårdag jeg sist vandret langs Lysakerelven, startet dagen med buss til stoppestedet Peder Ankers plass. Herfra fant fr. Vesle-Bernhard og jeg en liten gangvei vestover forbi noen bolighus, og kom så frem Lysakerelven litt sør for Fossum. Her fulgte vi den vestlige elvebredd nedover. Fra Bogstadvannets utløp til Lysaker er disse veier i overkant av syv kilometer, med et samlet fall på 145 meter. Stedvis er gangveiene overraskende svinget og kuperte, og klatrer høyt oppe i åssidene, hvorfra de frembyr svimlende utsikt over elven med dens mange dramatiske fossefall. Størst fall har Jarfossen og Granfoss, med henholdsvis 22 og 12 meter.
Lysaker danner grensen mellom Bærum og Oslo. Mange steder langs elven fornemmer vi historien og elvens prominente rolle som kraftkilde til møller og bruk langs elven.
Vi anbefaler sterkt å gå hele turen fra Bogstad til Lysaker.
Kjentmannsposten ble plassert sør for Røafossen, langs turveien på Bærumssiden

LYSAKERELVEN VED RØAFOSSEN
Post 9 i perioden 2008-10
Utsiktspunkt mot stor foss. Mange turmuligheter på opparbeidet gangveisystem.
Start: Lysaker eller Bogstad. Anbefalt: T-bane til Røa, buss 41 til Peder Ankers plass (Bogstad)
Oslo Elveforum * Markadatabasen * Chaffeys blogg

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.