Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

10. desember

Brannvakttårn er tema for dagens oppgave. Det har vært mange tårn i Oslomarka, både utsiktstårn og tårn i skogbrannvaktens tjeneste.

oen få tårn finnes fortsatt i dag. Flere av tårnene – eller tårntuftene – har også vært kjentmannsposter. For eksempel Svarttjernhøgda og Kjerringhøgda.

Boken ”Det begynte med Frognerseterskogen” (1989) av Andreas Vevstad handler om historien til Oslo kommunes skoger. Der står det at det var tre skogbrann-vakttårn innen Oslo kommunes grenser. Det ene sto på Haukåsen i Østmarka. Det andre tårnet var på Grønliåsen, kjentmannspost 2004-2006. Og det tredje…dit skal vi i dag.

Om tårnet, som i dag er revet, skriver ovennevnte bok at det var bygget av Oslo kommune og Løvenskiold i fellesskap i 1920, delvis av materialer fra det gamle Besserudtårnet. Et nytt 15 meter høyt tretårn ble bygget i 1933. Det tredje tårnet, som skimtes på bildet her, ble oppført i 1949.

Ledetråd: Det endelige turmålet ligger bare ca. 6 kilometer fra Frognerparken.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.