Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Furukjempe på Rødmyr

RØDMYR ligger uforstyrret ikke langt fra de travle skispor gjennom Vestmarka. Her står et gigantisk furutre, men myren holder også andre hemmeligheter som vandreren kan avdekke.

Rødmyr ligger tett på de rødmerkede skispor fra Sollihøgda, hvor skiløperen suser av gårde på sin tur mot Mikkelsbonn og bortenfor. Men hvem legger vel merke til den storslagne Rødmyr, som strekker seg bedagelig utover et stort område sør og vest for løypene? Ikke så mange kommer hit – men installasjoner på stedet røper at fuglekikkeren kjenner denne myr, og sikkert kommer hit for å se storfuglens våryre lek.

Få kjentmannsposter er mer skivennlige som denne. På den vakre vinterdag vi kom her forbi, ble vi båret på den sterke skare like fra de preparerte spor og frem til kjentmannsposten, som er viet en gigantisk furu.  Kjentmannsheftet 2008-10 har treets vitale mål: 285 centimeter i omkrets, ni meter høyt.

STORFURU PÅ RØDMYR
Post 7 i perioden 2008-10. Stort furutre på vidstrakt myr.
(This post brings you to a wide, scenic marsh just off the main ski trail running south from Sollihøgda in Vestmarka. The post itself heralds a large pine tree, but the quiet, open marsh area is itself worth the trip.)
Postens posisjon: N 59 56.238 E 010 21.153
Kart: Oslo vestmark. Start: Sollihøgda, parkering og bussforbindelser fra Oslo og Hønefoss.
Diskusjon i Kjentmenns forum

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.