Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Ensomme majesteter på Storhaugen

STORHAUGEN har et navn som er lett å tolke. Den er også lett å bestige, selv om ingen merket sti leder hit. Men det er langt mellom besøkende på denne ville åsen sentralt i Nordmarka.

MAJESTETISK: Det ensomme tårn på Storhaugen. Foto: MORTEN MØST

torhaugen fikk første gang min oppmerksomhet da den var kjentmannspost tidlig på 80-tallet. I alt har jeg vært fire ganger på denne lite besøkte ås, hvor den majestetiske trevarde er eneste spor etter mennesker. Her får skogens konge skite i fred.
To av disse besøk har vært på ski, det ene i dypsnø en mørkladen, ettermiddag. Det andre besøk ble gjort på uforglemmelig skareføre.
På alle disse turer har jeg også besøkt Lønlihøgda og Barlindhøgda, lenger sør.
Fra sommerturene har jeg et ondt minne om en varm vandring, da jeg slapp opp for vann, mistet min hatt og var omsvermet av ti tusen fluer.
Nei, da var det en lystigere ekskursjon jeg hadde hit med min gamle venn Willy Nikkersen, som eskorterte meg til den geocache som selveste Nina Didriksen fra Kjentmannsmerkets Venner hadde etablert i anledning min 50-årsdag.
Som man forstår, har jeg sterke minner om Storhaugen og dens naboer, spesielt Barlindhøgda lenger sør. Det er min hensikt å hente flere, for hit bør enhver vandrer legge sin vei i blant. Neste gang du gjør det, skal du se deg om etter meg.

STORHAUGEN
Kjentmannspost på blå kort i 80-årene. Posisjon: N 60° 06.454 E 010° 42.755
Lite besøkt ås med fin utsikt. Little-visited ridge with nice views.
Kart: Oslo Nordmark. Start: Stryken, Hakadal.

Geocache

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.