Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

En foss som er finest om vinteren

ISFOSSEN VED BJØRNTJERN er naturfenomen som av innlysende grunner gjør seg best i den kalde årstid.

Bjørntjern nord for Tappenbergvann i Østmarka naturreservat er scene for et helt uvanlig naturfenomen, en foss som både fryser og får tilført vann om vinteren, slik at den stadig forandrer form og farge.
På utallige oppfordringer fra min gode venn Ola Dilt besøkte jeg isfossen 19. mars 2011 sammen med min æresfetter Lille-John. Vi nærmet oss fossen fra syd, via Tappenbergvannets nordøstligst bukt. Herfra er det en kort, men noe uveisom oppstigning til Bjørntjern.
Om dette spesielle sted som få har sett, har naturfotografen Sverre M. Fjeldstad skrevet:

Her renner det vann nesten hele året over berget og ned i tjernet.Uansett om vinteren er mild eller kald, danner det seg is her- i store mengder etter hvert som vinterukene går. I mars-april er det gjerne en stor, frossen foss av is i alle nyanser fra blågrønt og stålblått til gulhvitt og melkehvitt. Isfossen er aldri helt lik, og ingen som kommer inn på den kan unngå å legge merke til den.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.