Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Krim med smak av Romeriksåsen

KJENTMANNSMERKETS VENNER er vant til mistenkelige og uoppklarte dødsfall . Gravrøyser, vådeskudd, dausjøberg, kolerakirkegård og butlere er del av vår kjentmannshverdag.  Og innimellom leser vi vel kanskje annen krim enn kjentmannsboka?

Anne Holts nyeste bok, Flimmer,  er ingen markaroman. Såpass ærlig må jeg være. Handlingen utspiller seg i det vesentlige innendørs og/eller i New York City. Men flere scener, deriblant en av bokens mest dramatiske, finner sted ved ”Raasjøen, Romeriksåsen”. Dette er, i tråd med mitt livssyn, mer enn god nok grunn til å lese boken. Det er bare å brette ut markakartet, og glede seg over at terrengdetaljene stemmer godt.

En av de ulykksalige pasientene i boken har nylig fått innoperert en hjertestarter, og tar rekonvalesensen til skogs:

”På hytta hadde han sine rutiner. Inn med bagasjen, maten i kjøleskapet, fyre opp i ovnene og i den store grua dersom det var kaldt. Så en røyk utendørs, mens han nøt utsynet over Raasjøfløyta og den gamle broen som skilte kilen fra den to kilometer lange Raasjøen.”

Medforfatter er Anne Holts bror, Even, sivilingeniør og lege. Det forklarer trolig noe av bakgrunnen for plottet , der hovedrollen spilles av en feilprogrammert hjertestarter på avveie.

Mens pasienten nyter sigaretten og den milde kveldsbrisen, er en legeduo i sivil underveis til Romeriksåsen i panikkfart. De har akkuratt innsett hvilken tidsinstilt bombe rekonvalesenten har fått operert inn i kroppen. Det må handles lynraskt.

Det er verken steril presisjonskirurgi eller peiskos i markahytte som finner sted på Romeriksåsen denne kvelden. Men liv går ikke tapt. I hvert fall ikke før boken har tatt oss med enda flere ganger til New York, og andre steder utenfor markagrensen.

 

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.