Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Ku til fjells

KUSTEINKOLLEN ligger høyt hevet i vest over Heggelivannene. Dette landmerket kalles også Kusteinåsen eller bare Kustein, et navn den har fått etter en stein som setter fantasien i sving.

PANORAMA fra Kusteinkollen mot Søndre Heggelivann. Foto: STEIN BOTILSRUD

t av Krokskogens aller vakreste utsiktspunkter ligger rett vest for Heggelivannene. Her reiser den seg, Kusteinåsen, med toppunktet 609 meter over havet. Mest blendende er kanskje det blide utsyn ned mot Søndre Heggelivann omkranset av Gråberghaugen, Brennåsen og Høgåsen med det merkverdige Kjerkeberget aller øverst. Mot vest ligger blåne på blåne utover Krokskogen med Gyrihaugen som det lettest kjennelige landemerket lengst i nordvest.

Til Kustein kommer vandreren enkelt både fra Heggeliveien i øst og fra blåstien over Løvlia i vest. Prøv også gjerne stien nede langs Nordre Heggelivann mot det mystiske Møkkalitjern.

 Hvorfor heter det Kustein? Ifølge H.O. Christophersen’s oppslagsverk «Marka fra A til Å» er den mest nærliggende forklaring at den øverste knatten på Kusteinåsen kan ligne en liggende ku.Vestover mot Rolighaugen ligger Kusteintjern. Før ble Kusteinåsen iblant kalt Kusteinkollen, blant annet på kjentmannskortene i 60-årene.

KUSTEIN
Post i perioden 2010-2012
Kart: Oslo Nordmark. Start: Sørkedalen, Damtjern

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.