Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Nibbitjernets sprukne hemmelighet

NIBBITJERN på Krokskogen har mange sett på skitur til og fra Løvlia. Men den gamle demningen i sørenden er et sted få har sett.

ISFRITT på Nibbitjern en sommerdag. Fotos: EILIF EGGEN

et smale Nibbitjernet er blant de store idyller i denne del av Krokskogen. Her passerer det sterkt trafikkerte skispor mellom Nordre Heggelivann og Løvlia forbi, men den stillhetssøkende vandrer kan vinterstid ta over isen til de hemmelioghetsfulle avkroker av dette vakre tjernet.Posten som sto her midt på 90-tallet sto ved en gammel demning innerst i den sydligste bukt. Den ble ikke bygget til fløting, men for å sikre tilleggsvann til elven Lomma i tørre somre.

DEMNINGEN syd i Nibbitjern har sett bedre dager.

Her leier Guriby Sag fremdeles damfeste av godseier Løvenskiold for tyve kroner året. Men demningen har lenge vært sprukken og forfallen og er nå åpen og glemt.
Sommerstid er disse strøk lite sett av andre enn de heldige få som eier en av egnens hytter. Men av en bekjent, som har mye å gjøre her om sommeren, har jeg latt meg fortelle at fisken nettopp i denne velsignede årstid biter, som om den skulle være betalt for det. Selv vandrer denne fisker så gjerne helt fra sin hytte ved Stubdalsflakene i lyse sommernetter for å høste av Nibbitjernets rikdommer.

Halvannen kilometer mot syd ligger det lille Møkkalitjern, som få har sett.

 NIBBITJERN
Post 15 i perioden 1994-1996

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.