Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

En besværlig bjørnepost

BJØRNEPUTTEN er et halvglemt lite tjern litt sør for Mylla. Her er det lenge siden det var kjentmannspost, men Bjørneputten er fortsatt verd et besøk – hvis vi finner den, da.

UKJENT idyll for de aller fleste. Her var det kjentmannspost på 60- og 70-tallet. Foto: EILIF EGGEN

Bjønneputten kaller de den, lokalbefolkningen her oppe på Nordmarkas nordsnipp – eller om man vil, Oppland fylkes sørsnipp. Dette vakre lille vannet var kjentmannspost i riktig gamle dager, men er nå nesten glemt. Breddene er tilgrodd og putten kan være vanskelig å finne i det nokså uoversiktlige terrenget øst for Myllselva, sørøst for Knippahaugen og veien mellom Grua og Mylla.

Det fikk jeg til fulle erfare engang fru Vesle-Bernhard og jeg hadde turgjester med, ikke minst to barn som skulle introduseres til Nordmarkas herligheter. Været var utrygt, så vi valgte et mål ikke så langt unna. Men ikke fant vi Bjørneputten, og høljregnet fant oss. Vi ble gående og svime ute i det småkuperte terrenget, som preges av kjerr og kratt og betydningsløse dyrestier.

På bedre dager kan Bjørneputten være verd en avsikker, kanskje på vei til eller fra det flotte ekkoet på Svaraberget.

BJØRNEPUTTEN
Kjentmannspost på 60- og t0-tallet
Kart: Oslo Nordmark
Start: Mylla (P)

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.