Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Så gjør vi så når til Kjerkeberget vi går

KJERKEBERGET PÅ HØGÅSEN er en perle av de sjeldne. Fra denne nesten ukjente toppen høyt over Sørkedalen har vi forbløffende utsikt – og vår egen lille kirke.

KIRKEBESØK. Ved den forbløffende kirkevarden på Kjerkeberget.

 

FJORDUTSIKT har vi også her oppe.

verst på Høgåsen sør for Heggelivannene ligger en Krokskogsperle bare et fåtall vandrere kjenner. Hit fører ingen blåsti, ei heller noen rødmerket løype. Inntil for få år siden var denne kollen heller ikke velsignet med noe navn på Nordmarkskartet. Men idag gir navnet seg selv.
Her oppe, 620 meter over havet, står nemlig en varde formet som en kirke. Til og med et staselig kors på toppen har den. Og dermed må det jo bli Kjerkeberget – selv om navnet allerede er kapret av et mer berømt berg noe lenger øst i marka.
Kjerkeberget på Høgåsen er virkelig en perle av de sjeldne. Kirkevarden gir liksom en helt spesiell stemning, og mindre høystemt blir man avgjort ikke av de flotte utsyn som venter. Hele Krokskogens sydlige flanke møter blikket, samt Bærumsmarka og fjorden utenfor. Og ønsker man andre perspektiver er det bare å utforske områdene i umiddelbar nærhet. Ved å krysse den lille putten rett nord for selve toppunktet, når man frem til kanten av Høgåsen og møtes av et storslått utsyn over Søndre Heggelivann omgitt av Kusteinåsen, Gråberghaugen og Brennåsen.
Kjerkeberget på Høgåsen bestiges best fra sør, med umerket sti opp fra sideveien som går ut i nordøstlig retning fra Søttjerndalen.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.