Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Velkommen til Østmarka

ØSTMARKA er regionen øst og sørøst for Oslo, med en egen karakter der flott turterreng ligger side om side med ufremkommelig villniss.

Ved Steinkirken nær Grønmo, post 45 i perioden 2008-2010.

Østmarka kjennetegnes av lange smale innsjøer og daler i nord-sør-retning. Uttrykket «verste Østmark» er nok drømt opp på en tur på tvers! I virkeligheten er Østmarka flott terreng for turgåere på alle nivåer, med grundig merking og skilting, broer og gangbaner, stier og sykkelveier. Pensjonistene i foreningen «ØX» står bak mye av denne tilretteleggingen. På den annen side har Østmarka sine særdeles krevende kvaliteter, med villmark god som noen – og iblant helt ugjennomtrengelig.
Østmarka har også fint kanoterreng, skogsveier egnet for sykling, og en rekke serveringssteder: Mariholtet, Rustadsaga, Sandbakken og Vangen for å nevne noen.
Området er tilgjengelig fra en lang rekke punkter. Flere fine startpunkter finnes bare noen minutter fra T-banestasjoner som Skullerud og Bogerud. Det går buss til Durud og ned mot Enebakk, og man kan starte fra ulike punkter i Lørenskog/Lillestrøm-området. Lenger ned blir Østmarka til Sørmarka.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.