Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Oppspinn

SPINNEREN er full av gåter, fra hvorfor denne trivelige åsen heter som den heter til hvordan en elegant monolitt er kommet på utstilling her.

STRUTTER gjør den, den merkelige steinen på Spinneren. Men hvorfor står den her? Ingen vet. Foto: VESLE-BERNHARD

 ange historier er forsøkt knyttet til Spinneren og den gåtefulle steinen som kneiser et steinkast fra toppen. Den skal visstnok være sendt av Marsboere, den markerer en skogbrann i 1889, og den er en hilsen fra Karl den tolvte. Men ekspertkildene, med Sigrud Senje i spissen, er enige om en ting: Ingen vet sikkert hvor den 2,5 meter høye, spisse steinen kommer fra og hva dens nærvær skal bety.
Like ved markeres Spinnerens topp på 271 meter over havet med et annet særegent merke: En høy, slank, velbygget varde.
Så her kan man sitte lenge, sannsynligvis uforstyrret, og grunne over Spinnerens mange hemmeligheter. Det er ikke engang kjent hvorfor denne bratte åsen heter som den heter, for ingen har noengang hørt at en spinner eller et spinneri skal ha hatt tilhold her oppe.

Den elegante varden.

SPINNEREN
Kjentmannspost 2006-2008

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.