Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

På det ensomme Bjørgesæterfjell

BJØRGESÆTERFJELLET ruver over den vesle grenda ved samme navn, en riktig kjempe i Romerikåsenes vestkant.

PÅ POSTVed posten på Bjørgesæterfjell. Fotos: NINA BERGLUND

Bjørgesæterfjellet er godt synlig fra flere kanter, men når hadde vi vel vært på dette ruvende fjell? Aldri før her kom kjentmannspost. Da fikk fr. Vesle-Bernhard og jeg grunn til å kreke oss opp til 607 meter over havet, på kanten av Romeriksåsene, nesten så langt nord i dem det er mulig å komme uten å gjøre hadelending av seg.

På den skallede topp.

Vi fant området rundt toppen snauhogget, og ble minnet om Kolleren og andre fine rundskuer. Mot nord skimtet vi flere av toppene på Hadeland, i sør blinket Harestuvannet til oss, og vi hadde fri sikt helt ned til Røverkollen i Groruddalen. Midt imot så vi hjem til de nordligste partier av Nordmarka. Langt under oss hørte vi suset fra motorveien, og iblant den sørgmodige fløyte fra toget som ikke lenger får stoppe på Bjørgesæter.
Til Bjørgesæterfjell kan man kravle opp den bratte østlia fra Bjørgesæter stasjon. Flere veier inn trenger inn i området og muliggjør en bestigning fra nord eller nordøst. Men det er ikke bare enkelt å finne gode stier, så kledd for litt off-piste må man være!

LIV. Andre bæ-stigere påtruffet nær toppen, med det blinkende Harestuvannet i bakgrunnen.

BJØRGESÆTERFJELL
Post 39 i perioden 2002-2004
Kart: Oslo Nordmark. Start: Bjørgeseter (P ved nedlagt stasjon)
Markadatabasen *

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.