Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Velkommen til Krokskogen

KROKSKOGEN ligger nordvest for Oslo og vest for Nordmarka. Sagnomsust og med et førsteklasses merkenavn har Krokskogen en posisjon som ingen annen del av Oslomarka – og dessuten ligger den dramatisk til bak de steile fjellveggene vi ser fra Tyrifjordens bredder.
Krokskogen er ekte Bernhard Herre-landskap med urskog og gamle setre, sagn og trollskap, og eldgamle ferdselsveier som i dag utgjør flott terreng for ski, fotturer og sykkel. I nord avgrenses den av Jevnaker-området, i sør av Bærumsmarka og riksveien over Sollihøgda, og møter Nordmarka øst for Spålen og Heggelivannene et sted (grensen er omstridt!).
De opplagte innfallsportene til Krokskogen er Ringkollen og Solllihøgda. Men vi kommer også langt fra for eksempel Damtjern i Åsa, Jonsetangen ved Øyangen, og fra By i Lommedalen. I gamle dager kunne man til og med reise til Kleivstua i en egen «tønneheis», men den ramlet ned for mange år siden.
Løvlia og Sørseter er de dominerende serveringsstedene på Krokskogen. Mange Krokskogvandrere har Heggeliseter som favoritt. I senere år er det også åpnet helgeservering på Greinehytta og Vensåsseter.
Krokskogen de luxe. Haukerenna, på Storflaka, og over Langtjernsbrenna.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.