Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Nesten nyoppdaget bygdeborg

BYGDEBORGEN VED MARIDALSVANNET er et festningsverk fra middelaldersk tid. Det ligger mange slike bygdeborger rundt hovedstaden.

Maridalen bygdeborg

MUREN etter bygdeborgen er fortsatt synlig i terrenget. Foto: VESLE-BERNHARD

Hgotiskøydene som tårner over Maridalsvannets østbredde skjuler i sin midte en av de mange hemmelighetsfulle bygdeborger rundt Oslo. Denne borgen er relativt nyoppdaget. Den ble oppdaget så sent som i 1991, til tross for at rester er av den gamle muren ligger tydelig i terrenget. Vakker furuskog dominerer denne åsen, men hindrer utsikten. Vitenskapen tror likevel at det her er tale om en såkalt veiborg hvorfra man kunne overvåke en spesiell ferdselsvei.
Den spinkle stien som leder opp fra den makelige Midtoddveien til disse ukjente høyder er behørig merket med skilt, et privilegium man ellers sjelden har ved en kjentmannspost. Borgens sentrale enhed er dessuten satt opp med nødtørftig informasjon, sågar med en linje på engelsk, en detalj man heller ikke så ofte ser i Skovene.Hiking

BYGDEBORG VED MARIDALSVANNET
Kjentmannspost i perioden 1996-98

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.